Juncker: 'Deserteurs worden niet met open armen ontvangen'

vrijdag 20 mei 2016

DEN HAAG (PDC i) - 'Deserteurs worden niet met open armen ontvangen', die waarschuwing geeft Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker i de Britten. In een interview met de Franse krant Le Monde zegt hij over het mogelijke uittreden van Groot-Brittannië uit de EU: 'Als de Britten nee zeggen, wat ik niet hoop, dan zal het Europese politieke leven drastisch veranderen. Het Verenigd Koninkrijk zal worden beschouwd als derde land, een land dat we niet zullen paaien'.

Juncker vervolgt: 'Als de Britten Europa verlaten, moeten er conclusies getrokken worden. Van hun kant en van onze kant. Het is geen bedreiging, maar onze gemeenschappelijke betrekkingen zullen niet meer hetzelfde zijn als vandaag'.

Mochten de Britten toch bij de EU willen blijven, dan zal de zwaarbevochten hervormingsovereenkomst uit maart in werking treden. Dat zal nog lastig worden, voorspelt Juncker. 'Ik ben niet tegen het hervormen van Europa, maar deze overeenkomst draagt bij aan de verdeling in Europa'. Op 23 juni spreken de Britten zich uit over de vraag of hun land lid moet blijven van de EU.

Bron: Le Monde