5e editie Burgemeestersconferentie van start in Amsterdam

Met dank overgenomen van Nederlands voorzitterschap Europese Unie 1e helft 2016 (EU2016NL) i, gepubliceerd op donderdag 21 april 2016, 11:43.

Burgemeester Van der Laan ontvangt vandaag in Amsterdam collega-burgemeesters uit hoofdsteden van de EU-lidstaten. Ze komen samen in het Scheepvaartmuseum voor de 5e editie van de Hoofdstedenconferentie.

Tijdens deze conferentie gaan de burgemeesters in gesprek met Eurocommissaris Creţu (Regionaal en Stedelijk Beleid) over concrete thema’s die een uitdaging vormen voor grote steden. Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • vluchtelingen,
  • radicalisering,
  • huisvesting,
  • mobiliteit en luchtkwaliteit.

21 april 2016

09.00

Om 9.00 uur stond burgemeester van Amsterdam klaar om zijn gasten te ontvangen. Weten welke burgemeesters er allemaal aanwezig zijn?Bekijk het smoelenboek.

9.30

Het wordt een drukke dag, gesproken met discussies over onder andere luchtkwalitiet en mobiliteit, betaalbare (huur)woningen, en radicalisering. Bekjik het hele programma.

Foto niet goed zichtbaar? Via deze link opent een grotere versie.

9.30

De vorige conferentie was vorig jaar in Wenen. Weten wat er toen allemaal besproken was?Lees het verslag.

Bekijk grotere versie van de foto

10.00

Eurocommissaris Creţu (Regionaal en Stedelijk Beleid): 'If we involve cities in design and delivery of europolicies we will do better'

14:00

Discussie over integratie en participatie van vluchtelingen