TEDxBinnenhof: Inspirerende talks en concrete oplossingen

Met dank overgenomen van Nederlands voorzitterschap Europese Unie 1e helft 2016 (EU2016NL) i, gepubliceerd op maandag 4 april 2016, 14:10.

Twaalf inspirerende ondernemers uit Europa stonden op donderdag 31 maart op het podium van TEDxBinnenhof. Staatssecretaris Martijn van Dam i en Eurocommissaris i Elzbieta Bieńkowska i spraken lovend over de 12 innovatieve sprekers tijdens het evenement: ‘Innovatieve ondernemers moeten het podium krijgen dat ze verdienen.’ Ideas from Europe wordt daarom in Europees verband voortgezet.

Fotograaf: Igor Roelofsen/TEDxBinnenhof

Ideeën delen en connecties leggen

De talks tijdens TEDxBinnenhof waren slechts een startpunt. De ideeën werden niet alleen gedeeld met de zaal, er werden ook connecties gelegd met gasten in de zaal. Want elk idee heeft zijn eigen uitdaging en daarbij mensen en organisaties nodig die kunnen helpen. Zoals de Nederlander Jos Joore, die met zijn bedrijf 3D-modellen maakt van menselijke cellen om medicijnen te testen. Daarvoor zoekt hij contact met patiënten. Vanuit de zaal werd de samenwerking tussen patiënten die aangesloten zijn bij het KWF toegezegd. Dit was slechts een van de connecties die gemaakt werden.

Fotograaf: Igor Roelofsen/TEDxBinnenhof

Helpen bij ambities verwezenlijken

Connect and collaborate was de insteek van het evenement. Wim Leereveld, oprichter van Acces to Medicine Foundation, benadrukte: ‘Graag help ik anderen om hun ambities te verwezenlijken als het een positieve ontwikkeling versterkt. Deze opzet en aanpak maakt het goed mogelijk dat ook te kunnen doen.’

Bekijk video's van de talks van alle sprekers

Bekijk alle foto’s van het evenement