Weekoverzicht 4 t/m 8 april

Met dank overgenomen van Nederlands voorzitterschap Europese Unie 1e helft 2016 (EU2016NL) i, gepubliceerd op vrijdag 1 april 2016, 10:00.

Een selectie van evenementen die deze week plaatsvinden in het kader van het EU-voorzitterschap.

4 april: Gastcollege minister Kamp

Ministers en staatssecretarissen geven de komende maanden aan Nederlandse universiteiten en andere onderwijsinstellingen een gastcollege over het Nederlandse EU-voorzitterschap.

Lees meer>

4 april: Gastcollege minister Ploumen

Lees meer >

4 - 5 april: Hoogambtelijke bijeenkomst Circulaire Economie

High Level bijeenkomst over Make it Work, een lidstateninitiatief om de Europese milieuregelgeving consistenter en beter uitvoerbaar te maken. Bovendien gaat de bijeenkomst over een actieplan voor de circulaire economie en herziening van afvalregelgeving.

Lees meer >

4 - 5 april: Conferentie Open Science

Nederland maakt zich sterk voor open toegang tot wetenschappelijke publicaties en optimaal hergebruik van onderzoeksgegevens.

Lees meer >

4 t/m 7 april: EU-Jeugdconferentie ‘Ready for life, ready for society’

Jongeren en beleidsmakers uit alle EU-lidstaten gaan met elkaar in gesprek over de vraag wat jongeren nodig hebben, om zichzelf zo goed mogelijk te kunnen ontwikkelen in de huidige digitale en multiculturele samenleving.

Lees meer >

6 - 7 april: Werkgroep Stedelijke Ontwikkeling

Over ontwikkeling en samenwerking tussen steden en regio's op diverse beleidsterreinen.

Lees meer >

7 - 8 april: SBE16 - Sustainable Built Environment 2016 ‘Transition ZERO’

Internationale conferentie voor duurzaam bouwen.

Lees meer >

8 - 9 april: Diplohack (Athene, Praag)

De Nederlandse ambassades in Athene en in Praag organiseren samen met Impact Hub een Diplohack over transparantie en open data. Tijdens het EU-voorzitterschap worden meer van deze ‘hackathons’ georganiseerd.

Lees meer >

Volledig overzicht

Dit is een kleine selectie van alle evenementen die deze week plaatsvinden in het kader van het EU-voorzitterschap. Bekijk het volledige overzicht in de Kalender, of kijk op de agenda van de Raad.