Politiek Café Lokale initiatieven voor duurzaamheid

Met dank overgenomen van Tweede Kamer der Staten Generaal (Tweede Kamer) i, Eerste Kamer der Staten Generaal (Eerste Kamer) i, gepubliceerd op woensdag 30 maart 2016.

Op maandag 4 april organiseren de gemeente Den Haag, het Europa Direct Informatiecentrum Den Haag en ProDemos een Politiek Café in theater de Nieuwe Regentes in de Haagse wijk Segbroek. Thema van het politiek café is energie. De avond duurt van 20.00 tot 21.30 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk. De avond is gekoppeld aan de conferentie energie die de Eerste en Tweede Kamer op 4 april organiseren in het kader van de parlementaire dimensie van het EU-Voorzitterschap.

Lokale initiatieven voor duurzaamheid

Tijdens het politiek café gaan Gerben-Jan Gerbrandy i (lid Europees Parlement voor D66) en Joris Wijsmuller (Wethouder Stadsdeel Segbroek en Duurzaamheid) met bewoners en organisaties uit Segbroek in gesprek over duurzaamheid en circulaire economie. Vragen die bijvoorbeeld aan de orde komen zijn hoe mensen met tips vanuit Europa op hun energierekening kunnen besparen en hoe bewoners kunnen helpen hun wijk of stad te vergroenen. In Segbroek hebben bewoners en organisaties verschillende initiatieven op het gebied van duurzaamheid genomen. Zo hebben leerlingen van het Segbroek College een prijs gewonnen met hun vernieuwende ideeën over duurzaamheid, en is er het project De Groene Regentes, over zonnepanelen op een sporthal.

Het debat wordt geleid door Jannes Herman Mostert van ProDemos.

Publieksevenementen rond parlementaire dimensie EU-Voorzitterschap

De gemeente Den Haag en ProDemos, Huis voor Democratie en Rechtsstaat organiseren in totaal drie publieksevenementen tegen de achtergrond van de parlementaire dimensie van het EU-Voorzitterschap. Zo worden bewoners van Den Haag actief geïnformeerd over en betrokken bij de thema’s waar parlementariërs uit de 28 EU-lidstaten met elkaar over van gedachten wisselen. Naast het politiek café over energie en duurzaamheid zijn er ook bijeenkomsten rond de conferenties over mensenhandel en het veiligheidsbeleid.

Meer informatie: https://www.prodemos.nl/Agenda/4april. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar aanmelden@prodemos.nl.

7 april: Debatavond over het Europees veiligheids- en defensiebeleid

De volgende bijeenkomst is op donderdag 7 april in café Dudok. Dan is er een debatavond over het Europese veiligheids- en defensiebeleid met onder meer onder meer Kati Piri (lid van het Europees Parlement) en Arend Jan Boekestijn.