TEDxBinnenhof: 12 Europese ondernemers die de wereld kunnen veranderen

Met dank overgenomen van Nederlands voorzitterschap Europese Unie 1e helft 2016 (EU2016NL) i, gepubliceerd op donderdag 24 maart 2016, 9:10.

Op 31 maart staan in de Ridderzaal in Den Haag 12 innovatieve Europese ondernemers op het podium van TEDxBinnenhof. Ze delen hun ‘Ideas from Europe’.

Oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen

In de aanloop naar het voorzitterschap van de Europese Unie organiseerde Nederland de competitie ‘Ideas from Europe’. Alle lidstaten werd gevraagd hun meest innovatieve ondernemer te laten meedingen naar spreektijd tijdens TEDxBinnenhof. 12 Europese ondernemers beklimmen op 31 maart het podium, met ideeën die oplossingen bieden voor maatschappelijke uitdagingen. Zaken als goed onderwijs in ontwikkelingslanden, toegankelijke en betaalbare medicijnen en werk voor mensen met beperkingen.

Staatssecretaris Van Dam

Staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken opent TEDxBinnenhof. Aanwezig zijn ook Eurocommissaris voor Onderzoek, innovatie en wetenschap Carlos Moedas i en Eurocommissaris Elżbieta Bieńkowska i voor Interne markt, ruimtevaart, industrie, ondernemingen en het midden- en kleinbedrijf. Ook zij leveren een bijdrage.

Video livestream

Over de hele wereld worden live-viewing events georganiseerd waar geïnteresseerden de gebeurtenissen kunnen volgen. Ook op deze website is de livestream op 31 maart te volgen.