Film- en debatavond over mensenhandel op 14 maart

Met dank overgenomen van Tweede Kamer der Staten Generaal (Tweede Kamer) i, Eerste Kamer der Staten Generaal (Eerste Kamer) i, gepubliceerd op maandag 29 februari 2016.

Op maandag 14 maart vanaf 19.00 uur organiseren de gemeente Den Haag en ProDemos een film- en debatavond over mensenhandel, in het Filmhuis Den Haag. De bijeenkomst is voor iedereen gratis toegankelijk. De avond is gekoppeld aan de conferentie mensenhandel die de Eerste en Tweede Kamer op 14 maart organiseren in het kader van de parlementaire dimensie van het EU-Voorzitterschap.

Inkijkje in leven van migranten

De avond begint met de film 'The Paradise Suite'. Deze film geeft een inkijkje in het leven van zes migranten in Amsterdam. Het schimmige circuit waar zij in terecht zijn gekomen of waar hun leven aan raakt staat niet op zichzelf. Illegaliteit, gedwongen prostitutie en mensenhandel treft duizenden mensen. Aansluitend verkennen Joost van Ginkel (regisseur) en Corinne Dettmeijer-Vermeulen (nationaal rapporteur Mensenhandel en Seksueel geweld tegen kinderen) samen met gespreksleider Dina Siegel-Rozenblit (hoogleraar criminologie) de vraag of deze misstanden te voorkomen zijn en of migranten goed worden beschermd.

Publieksevenevementen rond parlementaire dimensie EU-Voorzitterschap

De gemeente Den Haag en ProDemos, Huis voor Democratie en Rechtsstaat organiseren in totaal drie publieksevenementen tegen de achtergrond van de parlementaire dimensie van het EU-Voorzitterschap. Zo worden bewoners van Den Haag actief geïnformeerd over en betrokken bij de thema’s waar parlementariërs uit de 28 EU-lidstaten met elkaar over van gedachten wisselen. Naast de filmavond over mensenhandel zijn er ook bijeenkomsten rondom de conferenties over energie en het veiligheidsbeleid.

Meer informatie: http://prodemos.nl/Agenda/Paradise-Suite. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar aanmelden@prodemos.nl.