Deelnemers Europese conferentie bespreken acties en aanbevelingen waterinnovatie

Met dank overgenomen van Nederlands voorzitterschap Europese Unie 1e helft 2016 (EU2016NL) i, gepubliceerd op woensdag 10 februari 2016, 9:51.

Op weg naar de Leeuwarden Declaration na opening door minister Schultz i.

Op 10 februari opent minister Schultz van Haegen de derde EIP Water Conferentie. Deze conferentie in Leeuwarden wordt gehouden in het kader van het Nederlandse voorzitterschap van de EU, evenals de aansluitende conferentie Cities and Water. De vorige edities waren in Brussel en Barcelona.

De 650 participanten buigen zich over de stand van zaken van watergerelateerde innovatie in Europa. Vertegenwoordigers van overheden, bedrijfsleven en kennisinstituten bespreken beperkingen, mogelijke manieren om die beperkingen op te heffen, voorbeelden en ideeën . De aanbevelingen worden vastgelegd in de Leeuwarden Declaration.

Er zijn rondom deze dag diverse side meetings en een programma met bezoeken aan water(technologie) bedrijven en -instellingen in Friesland.

De conferentie wordt georganiseerd door de Europese Commissie i, met support van Wetsus, gemeente Leeuwarden, provincie Fryslan, VEWIN, Unie van Waterschappen i en WaterCampus Leeuwarden.

Ga naar de website van EIP Water Conferentie voor meer informatie en verslag.