Weekoverzicht 8 t/m 12 februari

Met dank overgenomen van Nederlands voorzitterschap Europese Unie 1e helft 2016 (EU2016NL) i, gepubliceerd op vrijdag 5 februari 2016, 18:37.

8 - 9 feb,: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (Amsterdam)

Bevordering van eerlijk werk op de Europese arbeidsmarkt: Naar een betere naleving en handhaving.

9 - 10 feb.: Antimicrobial Resistance (AMR) Conferentie (Amsterdam)

Op 9 ('s avonds) en 10 februari 2016 belegt Nederland een ministeriële conferentie in Amsterdam over de resistentie tegen antibiotica. Bij deze conferentie ligt het accent op de noodzaak van een aanpak volgens One Health en daarom worden alle EU-/EEA-ministers van zowel Volksgezondheid als Landbouw uitgenodigd.

10- 11 feb.: Seminar Financieel rechercheren (Amsterdam)

Financieel rechercheren is een belangrijk instrument in de strijd tegen georganiseerde criminaliteit. Nederland wil in Europees verband de expertise op dit onderwerp vergroten en praktische tools ontwikkelen die politiemensen helpt om deze opsporingsmethode vaker en beter toe te passen.

11 feb: Comite van de Regio’s i (Brussel)

Het is gebruikelijk dat de voorzitter van de Raad van de Europese Unie haar prioriteiten presenteert aan de Plenaire Zitting van het Europees Comité van de Regio’s (CvdR). Minister Plasterk i zal - als vertegenwoordiger van de Nederlandse regering - op 10 februari de Nederlandse prioriteiten toelichten en met de leden van het CvdR in debat gaan.

In de Kalender vindt u het volledige weekoverzicht.