Geen subsidie voor hulporganisaties die doodseskaders faciliteren

Met dank overgenomen van Tweede Kamerfractie Groep-Bontes/Van Klaveren (GrBvK) i, VoorNederland (VNL) i, gepubliceerd op zondag 24 januari 2016, 22:40.

Vragen van de Leden Van Klaveren en Bontes (VNL) aan de minister van Buitenlandse Zaken over een subsidie aan hulporganisatie B’Tselem die Palestijnse doodseskaders faciliteert.

  • 1. 
    Bent u bekend met het bericht ‘Assassin’s aid: British taxpayers’ cash given to group accused of helping Middle East death squads’*?
  • 2. 
    Deelt u de afschuw van onze fractie dat de radicale ‘hulporganisatie’ B’Tselem Palestijnse burgers - die handeldrijven met joden - aangeeft bij de geheime politie van de Palestijnse Autoriteit, die deze mensen vervolgens martelt en soms zelfs doodt?
  • 3. 
    Klopt het dat Nederland via de hulporganisatie ‘Human Rights and International Law Secretariat’ en de EU deze organisatie subsidieert? Zo ja, om hoeveel Nederlands belastinggeld gaat het?
  • 4. 
    Bent u bereid de Nederlandse subsidie (ook via de EU) zo spoedig mogelijk stop te zetten en de reeds uitgekeerde bedragen terug te vorderen? Zo neen, waarom niet?

*http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/206763

**http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/politics/6872584/Assassins-aid.html