Tunahan Kuzu (DENK) - Na onrecht komen excuses

Met dank overgenomen van Tweede Kamerfractie Groep-Kuzu/Öztürk (GrKÖ) i, gepubliceerd op zondag 8 november 2015.

We zijn er nog niet. Nog een poging. De paternalistische houding van Nederland ten opzichte van Suriname is tijdens dit overleg ook door ons geadresseerd. Getypeerd als een familiedebat wegens de banden met Suriname haakt DENK-Kamerlid Kuzu hierop aan. Wij zouden geen vader-zoon relatie met Suriname moeten forceren, maar een gelijkwaardige relatie zoals bij broers. Tunahan Kuzu haalt een voorbeeld aan. Stel hij zou zijn broer iets aan hebben gedaan, dan zou hij excuses maken.

En, om nog maar eens te illustreren hoe schofterig wij omgaan met ons slavernijverleden even een rekensom. De "fooi" voor de herdenking van het slavernijverleden bedroeg maximaal €50.000 dit jaar. Voor de landelijke intocht van Sinterklaas dit jaar hebben we maar liefst €350.000 aan subsidie over. Wij hebben dus 7x meer geld over om nazaten te schofferen dan om met hen te herdenken...

Helaas ging de Minister ditmaal niet eens meer in op het verzoek excuses te maken. De woorden waren simpelweg op. Iets wat zo krom is valt met geen mogelijkheid recht te praten. Maar! Wij zetten door en zullen blijven vragen om excuses. Zolang als nodig is.

Wil jij een DENKer worden? Steun ons dan en word lid! www.bewegingdenk.nl/denk-mee/word-lid