Tunahan Kuzu - Diepe spijt zijn nog steeds geen excuses

Met dank overgenomen van Tweede Kamerfractie Groep-Kuzu/Öztürk (GrKÖ) i, gepubliceerd op zaterdag 19 september 2015.

De snobistische houding van ons land ten opzichte van deze belangrijke kwestie zit ons dwars. Dat je een splinter in een ander zijn oog ziet is mooi en aardig, maar begin eerst maar eens die balk in je eigen ogen te adresseren? Daarom nog een poging.

Er zit een groot verschil tussen diepe spijt en excuses. Spijt is mooi en aardig, maar gezien de zwaarte van deze misdaden tegen de mensheid zijn excuses het minste wat een vertegenwoordiger van het Koninkrijk der Nederlanden over kan brengen. Maar, de Minister vindt het met het compenseren van de slavenhouders wel goed zo. En waagt zich dan ook niet aan het nederig aanbieden van excuses aan de nazaten, betrokken landen en rijksdelen.

Opkomen voor wat goed is, is lastig als je de hand liever op de knip houdt. Maar opkomen voor wat moreel en humanitair juist is hoort de knip te overstijgen! Dat de Minister dat absoluut wil voorkomen blijkt ook wel door zijn beschuldigingen aan het adres van DENK-Kamerlid Kuzu. Terwijl pijnlijk duidelijk wordt dat degene die politieke spelletjes speelt toch echt Minister Bert Koenders is..

Wil jij een DENKer worden en dit unieke en ongehoorde geluid steunen in de Tweede Kamer? Steun ons dan en word lid! www.bewegingdenk.nl/denk-mee/word-lid