Declaration by the High Representative on behalf of the EU on the alignment of certain countries concerning restrictive measures against Belarus

Met dank overgenomen van Raad van de Europese Unie (Raad) i, gepubliceerd op dinsdag 11 augustus 2015.

Op 13 juli 2015 heeft de Raad Uitvoeringsbesluit (GBVB) 2015/1142[1] houdende uitvoering van Besluit 2012/642/GBVB van de Raad vastgesteld.

Het besluit strekt tot wijziging van de in de bijlage bij Besluit 2012/642/GBVB opgenomen lijst van personen en entiteiten die onderworpen zijn aan beperkende maatregelen.

De kandidaat-lidstaten de voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië*, Montenegro*, Servië* en Albanië*, land van het stabilisatie- en associatieproces en mogelijke kandidaat-lidstaat Bosnië en Herzegovina, en de EVA-landen IJsland, Liechtenstein en Noorwegen, die lid zijn van de Europese Economische Ruimte, alsmede Oekraïne sluiten zich bij dit besluit aan.

  • De voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië, Montenegro, Servië en Albanië blijven deelnemen aan het stabilisatie- en associatieproces.

Zij zullen er zorg voor dragen dat hun nationale beleid in overeenstemming is met dit besluit van de Raad.

De Europese Unie neemt met voldoening nota van deze toezegging.

[1] Bekendgemaakt in het Publicatieblad van de Europese Unie op 14.7.2015 (PB L 185, blz. 20).

  • * 
    De voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië, Montenegro, Servië en Albanië blijven deelnemen aan het stabilisatie- en associatieproces.