De regering zoekt een stok om mee te slaan

Met dank overgenomen van Tweede Kamerfractie Groep-Kuzu/Öztürk (GrKÖ) i, gepubliceerd op donderdag 6 augustus 2015.

Afgelopen week heeft DENK-Kamerlid Kuzu een debat gevoerd over de Wet op de jeugdverblijven. Met deze wet wil de regering particuliere jeugdverblijven onder streng toezicht plaatsen. Als reden voor de wet geven VVD en PvdA aan dat er misstanden zouden zijn bij Turks-Nederlandse jeugdverblijven en dat deze de integratie zouden belemmeren. Maar laat het nou net zijn dat Tunahan Kuzu ook op deze jeugdverblijven heeft gezeten en nota bene Tweede Kamerlid is geworden.

De Minister kon in het debat echter met geen enkel voorbeeld van misstanden komen. DENK is tegen het onder streng toezicht plaatsen van jeugdverblijven op basis van wantrouwen. Wantrouwen dat zich eerder ook al uitte ten aanzien van islamitische religieuze organisaties en moskeeën. DENK is tegen de dubbele maat. Wij hebben dan ook drie amendementen (voorstellen om de wet te wijzigen) ingediend. We houden jullie op de hoogte van de stemmingen hierover.

Denk NL tegen de dubbele maat! Verspreid de boodschap met anderen en laat ook jouw stem horen als reactie op de politiek. Zij lezen namelijk mee!