Nederland heeft een acceptatieprobleem

Met dank overgenomen van Tweede Kamerfractie Groep-Kuzu/Öztürk (GrKÖ) i, gepubliceerd op donderdag 6 augustus 2015.

Integratie is een soort obsessie geworden in de Nederlandse politiek. DENK vindt dat vreemd: mensen die hier zijn opgegroeid en geboren, hoeven helemaal niet te integreren. Die zijn gewoon Nederlander. DENK-Kamerlid Selçuk Öztürk houdt de andere politieke partijen dan ook voor: “We hebben in Nederland geen integratieprobleem, maar een acceptatieprobleem”. We hebben meer mensen in Nederland die geïntegreerde mensen moeten accepteren, dan dat er mensen zijn die moeten integreren.

Öztürk maakt de link naar het omstreden Motivaction onderzoek waar Minister Asscher zelf mee naar buiten kwam en vervolgens vertelde dat de methodiek niet deugde. Maar het kwaad is al geschied en Turks-Nederlandse jongeren hun imago is beschadigd. Desondanks wil de PvdA met haar koerswijziging weer een handreiking doen naar Turks-Nederlandse organisaties en veegt de 'intensieve monitoring' van tafel. Maar is er iemand die hier nog vertrouwen in heeft?

DENK is ontstaan met de gedachte dat we allemaal Nederlanders zijn en dat Nederland van ons allemaal is! Durf rechtvaardig te zijn, durf na te DENKen.

Like en deel Denk NL met je Facebook-vrienden. Later meer over dit onderwerp…