PvdA en de rechtse partijen vinden het slavernijverleden niet belangrijk (genoeg)

Met dank overgenomen van Tweede Kamerfractie Groep-Kuzu/Öztürk (GrKÖ) i, gepubliceerd op dinsdag 30 juni 2015.

Afgelopen vrijdag heeft de Tweede Kamer bepaald dat er op 1 juli om 12:00 uur stemmingen zijn. Bij stemmingen dien je als volksvertegenwoordiger aanwezig te zijn. Maar op 1 juli om 12:00 uur is ook de NATIONALE herdenking van het slavernijverleden in Amsterdam. Dat dit niet op de agenda van de Tweede Kamer staat laat het gebrek aan erkenning maar weer eens pijnlijk zien.

DENK-Kamerlid Tunahan Kuzu heeft dit tijdens de regeling aangekaart bij de andere Kamerleden. DENK eist dat de stemmingen verplaatst worden, zodat wij aanwezig kunnen zijn bij de herdenking in Amsterdam. Dat zouden toch meer volksvertegenwoordigers moeten willen? De fracties van de VVD, PVV, CDA en PvdA vinden dit helaas niet belangrijk (genoeg).

Voor het eerst sinds het ontstaan van onze tweemansfractie zal Tunahan Kuzu dan ook verstek laten gaan bij de stemmingen. Wij hechten meer belang aan het respectvol omgaan met onze geschiedenis en het erkennen van een van de grootste misdaden tegen de mensheid gepleegd onder verantwoordelijkheid van de Nederlandse regering. Er is een lange weg te gaan in dit land.

Bekijk hier de beelden van deze discussie: