SGP toont begrip moslimhaat

Met dank overgenomen van Tweede Kamerfractie Groep-Kuzu/Öztürk (GrKÖ) i, gepubliceerd op donderdag 25 juni 2015.

SGP-leider toont begrip voor moslimhaat

Van der Staaij (SGP): “34% van de christenen niet positief over moslims vind ik niet zo gek”

Tijdens het Algemeen Overleg over Terrorismebestrijding heeft Van der Staaij een schokkende uitspraak gedaan. Hij toont begrip voor het discrimineren van 1 miljoen Nederlanders omdat er 190 Nederlanders naar Syrië afgereisd zijn. Daarmee houdt hij Nederlandse moslims verantwoordelijk voor de daden van een enkeling.

Kamerlid Kuzu (DENK): “Ik vind het onbegrijpelijk dat de leider van de SGP begrip toont voor moslimhaat. Daarmee vergoelijkt hij het discrimineren van een grote groep Nederlanders. Sinds wanneer is het gerechtvaardigd om 1 miljoen Nederlanders schuin aan te kijken op wat een enkeling heeft gedaan? Waar is het begrip en principe van naastenliefde gebleven?

In een rechtvaardige samenleving zou geen plaats mogen zijn voor discriminatie. Of dat nu op geloofsovertuiging, afkomst, geaardheid, sekse of ras is. De tijd dat onze verschillende culturele achtergronden op de voorgrond werden geprojecteerd om ons te verdelen en om ons tegen elkaar op te zetten moeten we definitief achter ons laten.”

De laatste jaren spreekt Van der Staaij Nederlandse moslims aan op de daden van een enkel. Op het moment dat Kuzu hem aanspreekt is hij niet bereid om een bijdrage te leveren en een sleutelfiguur te zijn in de bestrijding van moslimhaat. DENK vraagt zich af of de SGP Kamerleden Bisschop en Dijkgraaf en het bestuur van de SGP achter de uitspraken van de SGP leider staan en daarmee ook begrip tonen voor moslimhaat.