Statement by President of the European Council Donald Tusk following his phone call with President Aliyev of Azerbaijan 21 May 2015

Met dank overgenomen van Europese Raad i, gepubliceerd op donderdag 21 mei 2015.

Ik heb vanmorgen mijn condoléances aangeboden aan president Aliyev en aan de families en vrienden van de slachtoffers van de dodelijke brand in een appartementsgebouw in Bakoe. Mijn gedachten gaan naar hen uit. Ik betreur het dat deze tragische gebeurtenis president Aliyev belet vandaag en morgen deel te nemen aan de Top van het Oostelijk Partnerschap in Riga, maar ik heb er begrip voor dat hij op dit moeilijke moment bij zijn volk wil zijn.

Tijdens ons telefoongesprek hebben wij ook gesproken over het Oostelijk Partnerschap en de bilaterale betrekkingen tussen Azerbeidzjan en de Europese Unie. Wij hebben andermaal de sterke gehechtheid aan het partnerschap en aan de verdere ontwikkeling van de betrekkingen tussen de EU en Azerbeidzjan bevestigd. Wij waren ingenomen met het feit dat de onderhandelingen over een nieuwe overeenkomst tussen de EU en Azerbeidzjan binnenkort van start zullen gaan.

Tot slot heb ik met genoegen de uitnodiging van president Aliyev om Azerbeidzjan te bezoeken, aanvaard.