Opening plenaire zitting met minuut stilte slachtoffers Germanwings vliegtuigramp en aanslagen Tunesië

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op woensdag 25 maart 2015, 18:28.

De plenaire zitting i in Brussel opende vandaag met een minuut stilte voor de slachtoffers van de Germanwings vliegtuigramp en terroristische aanslagen in Tunesië. President Schulz betuigde medeleven van het Parlement met alle familie en vrienden van de slachtoffers.

Schulz verklaarde dat zich onder de 150 slachtoffers zes cabinemedewerkers bevonden en zestien scholieren die onderweg waren naar huis in de stad Haltern in Noordrijn Westfalen. De scholieren kwamen van een uitwisselingsreis in Spanje. De hele stad Haltern is getraumatiseerd door het grote verlies, aldus President Schulz.

Schulz betuigde eveneens het medeleven van het Parlement met familie en vrienden van de slachtoffers van de terroristische aanslagen rond het Bardo museum in de Tunesische hoofdstad Tunis. Dergelijke aanslagen getuigen van groei van fanatiek fundamentalisme.

Veranderingen in agenda

De plenaire zitting werd verlengd tot 23.00 uur.

De verklaring van de Europese Commissie i over het Europese Nabuurschapsbeleid is uitgesteld tot een volgende plenaire zitting en is vervangen door een verklaring om 19.00 uur van de Hoge Vertegenwoordiger voor het buitenlandse beleid, Federica Mogherini i, over de terroristische aanslagen in Tunesië. Daarna komen de fracties aan het woord.

In de April I zitting stemt het Parlement over een resolutie over de Internationale Roma Dag en de EU erkenning van de herdenkingsdag van de Roma-genocide tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Nieuwe/vertrekkende EP-leden

Mihai ȚURCANU (EPP, RO) vervangen door Eduard-Raul HELLVIG (EPP, RO), vanaf 1 maart

Estefanía TORRES (EUL/NGL, ES) vervangen door Pablo ECHENIQUE (EUL/NGL, ES), vanaf 15 maart

Volg het nieuws op @EuroParlPress

REF. : 20150324IPR37302