#EPhearings2014 live: Nieuwe hoorzittingen en de nieuwe Europese Commissie

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op vrijdag 17 oktober 2014, 16:45.

De kandidaat-Commissarissen van het team Juncker

De hoorzittingen van de kandidaat-Commissarissen gaan volgende week in Straatsburg verder. De leden zullen de kandidaat-Commissaris voor vervoer, Violeta Bulc, en Maroš Šefčovič, als vice-president voor de Energie-unie beoordelen na een herschikking van de portefeuilles door Jean Claude Juncker. De stemming voor goedkeuring of afkeuring van de nieuwe Europese Commissie staat gepland voor woensdag.

De hoorzittingen die de vaardigheden en kennis van de leden van het toekomstige team Juncker testen, startten op maandag 29 september. Na de terugtrekking van Alenka Bratušek, de voormalige vicevoorzitter voor de Energie-unie, werden de portefeuilles herschikt. De twee nieuwe hoorzittingen vinden plaats op maandag 20 oktober vanaf 19.00 uur in Straatsburg.

Maroš Šefčovič is de kandidaat-vicevoorzitter voor de Energie-unie. Hij wordt gehoord door de EP-commissies voor milieu en energie.

Violeta Bulc, kandidaat-Commissaris voor vervoer, wordt gehoord door de vervoerscommissie.

U kunt de vragen van de fracties en antwoorden van de kandidaat-Commissarissen ook volgen op de Twitter-accounts van de persdienst.

Hoorzitting gemist? Bekijk Storify, beschikbaar na afloop van de hoorzittingen, en volg de hashtag #EPhearings2014.

Voor meer over de hoorzittingen, klik op de links aan de rechterkant.

De nieuwe Europese Commissie

Een plenair debat is gepland voor woensdag 22 oktober, waar de verkozen Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker de nieuwe Europese Commissie en haar werkprogramma presenteert.

Op dezelfde dag wordt een stemming gepland om de Europese Commissie in haar geheel goed te keuren of te verwerpen.

Indien verkozen, zal het nieuwe college van Commissarissen op 1 november aan haar taak beginnen voor een periode van vijf jaar.

REF. : 20141016STO74230