#EPhearings2014 live: nog twee dagen te gaan

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op maandag 6 oktober 2014, 12:05.

Dag vijf van de hoorzittingen

De hoorzittingen gaan hun tweede week in. Er zijn al 21 kandidaten gehoord en zes komen deze week aan de beurt. Vandaag worden kandidaat-Vicevoorzitters Dombrovskis, Bratušek, Ansip en Hoge vertegenwoordiger Mogherini gehoord door de bevoegde parlementaire commissies, die de competenties en kennisvan de kandidaten zullen beoordelen. Volg de vergaderingen live op onze website en praat mee op de sociale media platformen van het Parlement.

Vandaag, maandag 6 oktober kunt u de volgende hoorzittingen volgen:

Valdis Dombrovskis (Letland), kandidaat-Vicevoorzitter voor de Euro en Sociaal Overleg, zal worden gehoord door de commissies Economische en monetaire zaken en Werkgelegenheid en sociale zaken. De hoorzitting begint om 14.30 uur. Volg het rechtstreeks.

Alenka Bratušek (Slovenië) is voorgedragen als Vicevoorzitter voor de Energie-unie. Haar hoorzitting in de commissie Industrie, onderzoek en energie en de milieucommissie start ook om 14.30 uur. U kunt het hier live volgen.

Andrus Ansip (Estland) is kandidaat voor de portefeuille Vicevoorzitter voor de Digitale interne markt. Hij zal worden gehoord door de commissies Interne markt en consumentenbescherming; Industrie, onderzoek en energie en Burgerlijke vrijheden, justitie en binnenlandse zaken. Volg de hoorzitting live vanaf 18.30 uur.

Federica Mogherini (Italië) is genomineerd als Hoge vertegenwoordiger van de Unie voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid - Vicevoorzitter. Zij zal worden gehoord door de commissie Buitenlandse zaken. Kijk live naar haar hoorzitting vanaf 18.30 uur.

U kunt de vragen van de fracties en antwoorden van de kandidaat-Commissarissen ook volgen op de Twitter-accounts van de persdienst.

Hoorzitting gemist? Bekijk Storify, beschikbaar na afloop van de hoorzittingen, en volg de hashtag #EPhearings2014.

Voor meer over de hoorzittingen, klik op de links aan de rechterkant.

De laatste hoorzittingen zijn op 7 oktober.

REF. : 20140926STO71503