EP-leden waarschuwen: Raad moet volgende Top gebruiken om op te treden

Met dank overgenomen van EUobserver (EUOBSERVER) i, gepubliceerd op woensdag 12 juni 2013, 22:54.
Auteur: Honor Mahony

Actie is nodig om banen voor jongeren te creëren, om de bankencrisis op te lossen en om een akkoord te vinden over de lange termijnbegroting van de EU, zeiden EP-leden i. Het parlement besprak woensdag in een debat met De Raad i en de Voorzitter van de Europese Commissie i, Jose Manuel Barroso i, wat de prioriteiten moeten zijn voor de EU-top i van 27 en 28 juni. De Raad is er nog steeds niet in geslaagd om beslissingen in acties om te zetten, benadrukten de EP-leden.

Tijd om op te treden

De leden drongen er bij de Raad op aan om prioriteit te geven aan maatregelen die helpen banen te creëren en de kredietverlening te helpen herstellen naar die van een reële economie.

"Beslissingen worden genomen, maar ze worden niet uitgevoerd en ze worden thuis, in de lidstaten, betwist" zei Joseph Daul i, fractievoorzitter van de Europese Volkspartij i.

"Het belangrijkste probleem dat opgelost moet worden is de bankencrisis," zei Guy Verhofstadt i voorzitter van de Alliantie van Liberalen en Democraten. "Herkapitalisatie van de banken zal het overgangsmechanisme tussen de banken en het midden- en klein bedrijf herstellen, wat nieuwe banen zal creëren."

Werkbaar budget

De leden benadrukten ook de noodzaak voor een EU-begroting die flexibel is en voorbereid op eventuele toekomstige ontwikkelingen. Ook werd herhaald dat het niet langer mogelijk is om de Europese Unie i te regeren louter door middel van intergouvernementele middelen.

Hannes Swoboda, fractievoorzitter van de Socialisten & Democraten zei: " Het EP kan de jeugdwerkloosheid niet accepteren; daarom moeten we flexibele en herzienbare clausules in de begroting opnemen zodat het ook in de toekomst gebruikt kan worden. Een echte begroting houdt rekening met de toekomst."

REF. : 20130610STO11403


Tip. Klik hier om u te abonneren op de RSS-feed van EUobserver