Europese onderscheiding voor Eerste Kamer

donderdag 12 mei 2011

DEN HAAG (PDC i) - De Eerste Kamer der Staten-Generaal i zal op dinsdag 17 mei 2011 de Gouden Medaille van de Fondation du Mérite Européen ontvangen van Jacques Santer i, voormalig voorzitter van de Europese Commissie i. Kamervoorzitter i René van der Linden i zal deze hoge Europese onderscheiding namens de Eerste Kamer in ontvangst nemen.

De Fondation du Mérite Européen, een stichting die zich al veertig jaar bezighoudt met de bevordering van de Europese samenwerking, kent deze Gouden Medaille toe aan de Nederlandse Eerste Kamer voor de belangrijke nationale en internationale rol die het vervult op het terrein van de Europese Unie i en de Raad van Europa i. Het is de eerste keer dat een nationale parlementaire instelling deze prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen.

Jacques Santer zal namens de Fondation op 17 mei tevens de Zilveren Medaille uitreiken aan mevrouw Mr. B.J. van Sminia-Meijerink, Secretaris-Generaal van het Model European Parliament i. Deze organisatie brengt jongeren in aanraking met de praktijk van de Europese samenwerking in het Europees Parlement i.

Bron: persbericht Eerste Kamer