EuroPCom lanceert community voor overheidscommunicatoren

Met dank overgenomen van Belgisch voorzitterschap Europese Unie 2e helft 2010 i, gepubliceerd op dinsdag 19 oktober 2010.

Van 12 tot en met 14 oktober werd de eerste editie van EuroPCom georganiseerd, de Europese conferentie over overheidscommunicatie. Ongeveer 600 overheidscommunicatoren uit heel Europa konden er deelnemen aan workshops en kennis uitwisselen met hun collega’s. EuroPCom lanceerde ook een online community voor overheidscommunicatoren.

De aanwezigen konden deelnemen aan tien verschillende workshops, met in totaal een negentigtal sprekers en experts. De workshops focusten op zes verschillende aspecten van overheidscommunicatie, zoals participatie en duurzaamheid. De slides van de presentaties zullen binnenkort ook beschikbaar zijn op de EuroPComwebsite.

Tijdens de plenaire slotsessie van het congres werd de online community EuroPComgelanceerd. Overheidscommunicatoren kunnen lid worden van dat platform en discussiëren over verschillende thema’s, beste (en minder goede) praktijken delen met elkaar en ervaringen uitwisselen.

Netwerken en Twitteren tijdens het congres

Er hing een goede sfeer op het congres, waar de deelnemers dan ook gebruik van maakten om te netwerken. Dat netwerken ging ’s avonds tijdens de diners gewoon verder, en iedereen wisselde volop ervaringen uit.

Ook op de Twitter was er heel wat activiteit tijdens het congres. “Great job with the tweets! Being there and following tweets is double fun! #europcom”, twitterde yeurbloggeress. “Following #EuroPcom conference and after hearing about lots of good examples from cities and regions wonders how we can connect better?!”, vroeg ktowen zich dan weer af. Op de EuroPComwebsite kunt u alle Twitterberichten over het congres nog eens nalezen.

Organisatie

EuroPCom werd georganiseerd in het kader van het Belgische voorzitterschap van de Europese Unie i en is een initiatief van de Waalse en Vlaamse overheid, samen met het Comité van de Regio's i. De Belgische federale overheid, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Duitstalige Gemeenschap zijn ondersteunende partners.