Eurocommissaris Neelie Kroes en Prins Willem Alexander spreken op World Congress on Information Technology

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje houdt woensdag 26 mei een toespraak op de 17e editie van het internationale World Congress on Information Technology (WCIT2010) in de RAI te Amsterdam. Doel van het WCIT2010 is het uitwisselen van ideeën hoe ICT-toepassingen kunnen bijdragen aan oplossingen voor mondiale problemen op economisch en sociaal gebied.

Na het openingsprogramma woont de Prins een bijeenkomst bij over het thema e-inclusion. Deelnemers kunnen daar ideeën opdoen om actieve deelname aan de digitale samenleving te stimuleren. De heer D. Sagolla, medeoprichter van Twitter en de heer A.J.M. van Bellen, directeur ECP-EPN | Platform voor de InformatieSamenleving houden er een toespraak. De Prins is lid van de Raad van Advies van dit onafhankelijke platform waar overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties samenwerken en kennis uitwisselen met het oog op de toepassing van ICT in de Nederlandse samenleving. Na afloop wordt de Prins het boek ‘Contact! Children and new media’ aangeboden.

2.500 personen waaronder ministers, academici en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven komen bijeen om te spreken over ICT-uitdagingen in tien themagebieden, waaronder energie, veiligheid en mobiliteit.

Het congres duurt van 25 tot 27 mei en wordt onder meer ondersteund door de Europese Commissie i en het ministerie van Economische Zaken. Naast de Prins houdt ook de nieuwe Eurocommissaris i voor de Europese Digitale Agenda, mevrouw drs. N. Kroes i, een toespraak op deze conferentie.