Kroes overtuigt Europees Parlement nog niet

Met dank overgenomen van /RNW (RNW), gepubliceerd op vrijdag 15 januari 2010.

EU-commissaris i Neelie Kroes i moet volgende week nog een keer voor het Europees Parlement verschijnen voor een hoorzitting over haar herbenoeming.

Kroes werd donderdag drie uur lang gehoord door leden van het Europees Parlement, maar daarbij wist ze niet te overtuigen. De socialistische en christendemocratische fracties vonden haar optreden 'inhoudelijk te zwak' en willen dat ze zich beter voorbereidt.

De liberale europarlementariër i Hans van Baalen i zei in een reactie dat er een politiek spelletje wordt gespeeld, omdat eerder een christendemocraat en een socialist bij de hoorzitting in de problemen kwamen.

Kroes moet de nieuwe eurocommissaris voor Digitale Agenda worden, oftewel internetzaken. Tijdens de hoorzitting sprak ze haar bezorgdheid uit over de cyberaanvallen op mensenrechtenactivisten in China. Als het bericht waar is, is het een duidelijke aantasting van de mensenrechten, zei Kroes. Ze kondigde verder onder meer aan dat ze de digitale grensbarrières tussen verschillende landen wil slechten en meer ouderen op het internet wil krijgen.


Met dank overgenomen van /RNW (RNW).
banner Station Europa