Gastfotograaf in juni: "Stemmen als Erasmusstudent"

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op maandag 22 juni 2009, 14:44.

De laatste editie van het project "Word onze gastfotograaf" werd vorige week zondag afgesloten. Onderwerp was: verkiezingsdag. Wij waren op zoek naar foto's die een persoonlijk verslag van de verkiezingsdag lieten zien. Het onderwerp viel in de smaak bij veel lezers gezien de vele foto's die wij ontvingen. Wij kozen de serie "Stemmen als Erasmusstudent".

De foto werd genomen door Zofia Szostkiewicz, een Poolse kunststudente  die momenteel met een Erasmusbeurs in Denemarken studeert. Zofia stuurde ons een reportage van stemmen in Denemarken.

Szostkiewicz stemde als Erasmusstudent in Denemarken en wilde die mogelijkheid in beeld vastleggen. Zij vertelde ons dat "Het een fantastische ervaring was, die zij met iedereen wilde delen." Aangezien zij geen titel voor de fotoserie meestuurde, hebben wij deze "Stemmen als Erasumusstudent" genoemd.

Van de ontvangen fotoseries was de bijdrage van Gabriele Trapani eveneens opvallend. Je kunt deze foto's op onze pagina's op Flickr bekijken via onderstaande link.

Wie wordt gastfotograaf in juli in Straatsburg?

Deze maand eindigt dit project en later op de dag zullen wij bekendmaken welke fotograaf zal worden uitgenodigd om in juli naar Straatsburg te komen om de eerste plenaire vergadering van het nieuwe Parlement in beeld te brengen.