Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in de verkiezingsnacht

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op donderdag 4 juni 2009, 11:44.

Volg ons tijdens de verkiezingsnacht en voel de politieke hartslag van Europa

De avond van 7 juni wordt een bijzondere avond voor het Europees Parlement i: na vier verkiezingsdagen zullen eindelijk de resultaten voor de Europese Unie i als geheel worden bekendgemaakt. Ben je benieuwd naar de opkomst, de resultaten van de afzonderlijke landen en de debatten? Volg dan de rechtstreekse verslaggeving vanuit het Parlement: europarltv verzorgt diverse uitzendingen, je wordt op de hoogte gehouden van het nieuws via Twitter … en je krijg de eerste uitslagen op een aparte website.

De website van het Europees Parlement

De uitslag zal regelmatig worden bijgewerkt op onze speciale uitslagensite. Wees de eerste om alles te weten via de bovenste link hieronder. Deze website is online vanaf 18.00 uur op zondagavond.

We zullen ook fotoseries publiceren met de beste foto's vanuit de lidstaten en vanuit het Parlement: een sfeerimpressie van de Europese verkiezingen 2009.

Het laatste nieuws op Twitter

Het Parlement twittert ook over de verkiezingen in 22 talen: een blik achter de schermen van het Parlement, de laatste nieuwtjes, je krijgt het allemaal te weten via de speciale verkiezingstwitter van het Europees Parlement.

Via Twitter zul je direct te weten komen wanneer een nieuwe uitslag bekend is en wanneer er op europarltv wordt gedebatteerd over bijvoorbeeld democratie en burgerschap in Europa.

Uitzendingen op europarltv

De webtelevisie van het Parlement, europartltv, zal  uitgebreide verslaggeving verstrekken in 22 talen. Er zijn speciale debatten met politieke leiders, deskundigen en bekende personen over de uitslag. Van 19.30 tot 21.30 uur zijn er drie debatten over actuele kwesties zoals de financiële crisis. De persconferentie met de Voorzitter en fractieleiders wordt rond 23.00 uur verwacht

Je kunt het hele programma volgen via de laatste onderstaande link.