VNG organiseert Europees Verkiezingsdebat over de Europese dimensie van lokaal beleid

Met dank overgenomen van Kenniscentrum Europa decentraal, gepubliceerd op donderdag 9 april 2009.

In verband met de aankomende Europese Verkiezingen op 4 juni organiseert de VNG i in samenwerking met de gemeente Den Haag een verkiezingsdebat. Dit vindt plaats op  14 mei om 20.00 uur in Den Haag. Tijdens dit debat gaan de Nederlandse lijsttrekkers voor de Europese partijen de discussie aan met gemeentelijke bestuurders over de Europese dimensie van lokaal beleid. Geïnteresseerden kunnen zich binnenkort inschrijven voor dit debat. 

Meerdere onderwerpen passeren de revue, aan de hand van drie hoofdthema’s. Deze thema’s zijn  immigratie & integratie en de Lissabonstrategie,  klimaatveranderingen, duurzaamheid en de economische crisis en ten slotte grensoverschrijdende samenwerking en gerelateerde problemen als drugs en veiligheid. Het vraagstuk van gemeentelijke autonomie en subsidiariteit zal ook doorlopend bij deze drie punten aan de orde komen.

Er is reeds een aantal lijsttrekkers bekend dat deelneemt aan het debat. Dit zijn Thijs Berman i (PvdA), Wim van de Camp i (CDA), Hans van Baalen i (VVD), Gerben Jan Gerbrandy i (D66) en Ruud van Eijle (ChristenUnie SGP). De moderator van deze avond is Mark Kranenburg (politiek redacteur van het NRC Handelsblad).

Verdere informatie volgt zo spoedig mogelijk.