Subsidie beschikbaar voor nieuw Nederlands Europa-informatiecentrum

maandag 11 augustus 2008

De Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland i is op zoek naar organisaties die voor vier jaar als informatiecentrum over Europa willen fungeren.

Het Europe Direct i-netwerk is één van de belangrijkste regionale communicatie-instrumenten van de Europese Commissie. Het is een netwerk van in totaal 475 Europese informatiecentra in de 27 EU-landen i. In Nederland zijn er 14 Europe Direct informatiecentra. Men kan ze bellen of e-mailen, maar er ook binnenlopen. De informatiepunten hebben o.a. gratis brochures en folders over de Europese Unie i. Europe Direct is ook betrokken bij de organisatie van lezingen, debatten, informatiemarkten, schoolbezoeken en andere activiteiten.

Het huidige netwerk wordt vanaf 1 januari 2009 compleet vernieuwd. Dit houdt in dat de Europese Commissie voor de periode van 2009 tot 2012 op zoek is naar nieuwe en gemotiveerde organisaties die willen bijdragen aan een betere informatievoorziening over Europa. Zij ontvangen daarvoor een subsidie van maximaal 25.000 euro per jaar.

Geïnteresseerde organisaties kunnen uiterlijk 29 september 2008 voorstellen indienen bij de Europese Commissie, Vertegenwoordiging in Nederland