De nieuwjaarsvoornemens van de Europese Parlementsleden voor 2008

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op vrijdag 11 januari 2008.

Het begin van het jaar is een goede gelegenheid om dingen in ons leven te wijzigen. Veel mensen grijpen deze gelegenheid aan om nieuwjaarsvoornemens te maken. Leden van het Europees Parlement i zijn hierop geen uitzondering. Sommigen zouden graag meer aan sport doen, anderen geven de voorkeur aan hun politieke doelen. Lees erover in dit artikel!

Inhoudsopgave van deze pagina:

1.

Kinderen, armoede en het Verdrag van Lissabon

Roberta Angelilli (IT, Fractie Unie voor een Europa van Nationale Staten): "Mijn eerste voornemen is te blijven werken aan de rechten van kinderen, die 30 procent van de Europese bevolking uitmaken en dus een zeer belangrijk deel van Europa zijn." Haar rapport 'Naar een EU-strategie voor de rechten van het kind' zal tijdens de komende plenaire vergadering op dinsdag 15 januari in Straatsburg worden besproken.

Fernando Fernández (Spa, Europese Volkspartij) is lid van de commissie Ontwikkelingssamenwerking: "Dit nieuwe jaar zal precies dezelfde problemen brengen die ons al jaren bezighouden. Ik hoop dat ik succesvol zal zijn in het terugdringen van de armoede in de minder ontwikkelde landen, evenals de armoede onder de immigranten hier die uit die landen komen."

Marian Harkin (IE, Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa fractie): "Ik zou graag een deskundige op het gebied van het Verdrag van Lissabon worden! Ik zal wel moeten want er zal in Ierland als momenteel enige land in de EU een referendum worden gehouden over het verdrag."

2.

Meer cultuur en sport

Johannes Voggenhuber (AU, fractie De Groenen): "Ik zal proberen vaker te ontsnappen uit het ruimteschip dat het Europees Parlement heet, om zodoende meer deel te nemen aan het culturele leven van Brussel."

V?ra Flasarová (CZ, Confederale Fractie Europees Unitair Links/Noords Groen Links): "Dit jaar heb ik besloten om iets te doen aan mijn gezondheid, om een betere conditie te krijgen. Ik zal niet gaan hardlopen, fietsen of tennissen en al helemaal niet de Mount Everest beklimmen. Wel zal ik vijf minuten per dag besteden aan oefeningen en van tijd tot tijd een wandeling door de natuur maken. Misschien een bescheiden voornemen, maar voor mij op dit moment het meest realistisch."

3.

Minder bureaucratie

Nils Lundgren (SV, Fractie Onafhankelijkheid/Democratie): "Ik beloof mijzelf me te concentreren op het vechten voor een Europa van vrijheid, tegen een Europa van bureaucratie."

Milos Koterec (SK, sociaaldemocratische fractie PES): "Ik maak nooit nieuwjaarsvoornemens, maar probeer problemen op te lossen zodra deze zich voordoen."