Dr. P.L.M. (Paul) Jungbluth

foto Dr. P.L.M. (Paul) Jungbluth
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Fotobureau Dijkstra
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Onderwijsdeskundige in de GroenLinks-fractie, waarvan hij anderhalf jaar deel uitmaakte. Was daarvoor senior onderzoeker bij het Instituut voor Toegepaste Sociale Wetenschappen van de Universiteit Nijmegen en publiceerde veel over onderwijskunde. Hield zich in de Kamer behalve met onderwijs ook bezig met economische zaken. Gaf eind 2006 de voorkeur aan een terugkeer naar de praktijk van onderwijs, onderzoek en bestuur. Meende dat zijn ambities en ideeën op onderwijsgebied in het Kamerwerk onvoldoende tot hun recht kwamen.

GL
functie(s) in de periode 2005-2006: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:

1.

Personalia

voornamen (roepnaam)
Paul Léon Marie (Paul)

geboorteplaats en -datum
Vaals, 24 november 1949

2.

Partij/stroming

partij(en)
  • PvdA (Partij van de Arbeid), van 1974 tot 1991 (verliet de PvdA na de WAO-crisis)
  • GroenLinks, vanaf 2002

3.

Hoofdfuncties/beroepen (5/6)

  • senior onderzoeker ITS, Katholieke Universiteit Nijmegen (vanaf 1 september 2004 Radboud Universiteit Nijmegen), tot juni 2005
  • lid Tweede Kamer der Staten-Generaal, van 29 juni 2005 tot 30 november 2006
  • projectleider 'hoog-opgeleide allochtonen zonder baan', 2007
  • senior onderzoeker Centrum Onderwijskansen 'Sjoans', Universiteit Maastricht/Hogeschool Zuid, van januari 2008 tot 2014
  • betrokken bij Educatieve Agenda Limburg

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

4.

Nevenfuncties

vorige (2/12)
  • lid Raad van Toezicht onderwijsinstelling "Focus", 2006
  • lid begeleidingscommissie CBS-onderzoek 'gewichtenregeling'/begeleiding CBS-onderzoek 'armoedecheck grensgemeenten', 2017

U ziet een selectie van de nevenfuncties. In de uitgebreide versie is een overzicht van nevenfuncties in te zien.

5.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

6.

Activiteiten

als parlementariër
  • Diende in 2005 samen met Mariette Hamer (PvdA), Fenna Vergeer-Mudde (SP) en Ursie Lambrechts (D66) een initiatiefwetsvoorstel in over het toelatingsrecht voor het bijzonder onderwijs. Doel is weigering door bijzondere scholen van leerlingen op grond van hun levensovertuiging moeilijker te maken.

7.

Wetenswaardigheden

algemeen
  • Sinds 2007 doet hij onderzoek naar bevordering van de schoolprestaties van leerlingen door gegevens te verzamelen over hun achtergrond, de inzet in het onderwijsproces en de ontwikkelingen van leerlingen van de vroege kinderjaren tot het einde van de middelbare school

8.

Familie/gezin

In de uitgebreide versie zijn, indien bekend, de familierelaties opgenomen.

9.

Uitgebreide versie

Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.

Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.