Geen voorrang asielzoekers boven studenten

Met dank overgenomen van Tweede Kamerfractie Groep-Bontes/Van Klaveren (GrBvK) i, gepubliceerd op maandag 28 september 2015.

Vragen van het Lid Van Klaveren aan de minister van Wonen en Rijksdienst en de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie over de huisuitzetting van studenten ten behoeve van asielzoekers.

  • 1. 
    Bent u bekend met het artikel ‘300 bewoners moeten weg uit containerwoningen Houthavens’*?
  • 2. 
    In hoeverre klopt het dat grote groepen studenten hun woning dienen te verlaten om plaats te maken voor asielzoekers?
  • 3. 
    Welke oplossing heeft u bedacht voor de studenten die de dupe worden van de massale instroom van asielzoekers en het falende beleid, en nu dus zonder woonruimte (zijn) komen te zitten?
  • 4. 
    Kunt u aangeven waarom u van mening bent dat asielzoekers met een verblijfsvergunning per definitie urgenter zijn dan o.a. studenten, als het gaat om de zoektocht naar woonruimte?
  • 5. 
    Bent u bereid om de voorrangsregeling voor vergunninghouders/statushouders (asielzoekers met een verblijfsvergunning) uit de wet te schrappen? Zo neen, waarom laat u deze situatie van categoriale ongelijkheid bestaan?

*http://m.parool.nl/parool/m/nl/4/AMSTERDAM/article/detail/4151628/2015/09/28/300-bewoners-moeten-weg-uit-containerwoningen-Houthavens.dhtml