Stop de volksverhuizing. Stop Rutte II

Met dank overgenomen van Tweede Kamerfractie Groep-Bontes/Van Klaveren (GrBvK) i, VoorNederland (VNL) i, gepubliceerd op donderdag 10 september 2015, 11:37.

Voorzitter, Europa wordt overspoeld. Er is sprake van een volksverhuizing. Elke week komen er in Nederland 1.800 asielzoekers bij. Er zullen mogelijk 1 miljoen asielzoekers naar Duitsland trekken.

Voorzitter, ik gebruik bewust het woord asielzoekers want het gaat niet of nauwelijks om echte vluchtelingen. Veel asielzoekers in Noord-Europa komen uit de Balkan. Voor welke oorlog vluchten zij? En Syriërs die in Turkije verblijven, zijn veilig. Ze komen niet naar Nederland of Duitsland voor hun veiligheid, maar voor een woning en een uitkering. Om daarna het hele gezin over te laten komen. Dat, voorzitter, is de waarheid.

En een deel komt zelfs voor onze vernietiging. Islamitische Staat claimt nu al 4.000 jihadisten Europa te hebben binnengesmokkeld.

Maar de overwegend linkse media proberen ons wijs te maken dat het enkel om vluchtelingen gaat. Arnon Grunberg stelt in de Volkskrant dat critici asielzoekers zouden zien als ‘untermenschen’. En de publieke omroep draait overuren.

Maar de meeste Nederlanders zijn niet gek: twee derde wil de grenzen sluiten voor asielzoekers. Twee derde wil het Schengenverdrag opzeggen.

Ook de regeringen van Hongarije en Tsjechië gebruiken hun gezond verstand. Is die uitbreiding van de EU met Midden- en Oost-Europese landen toch nog ergens goed voor geweest.

Maar de rest van de Europese regeringen laat zich gijzelen door het collectieve schuldgevoel van Duitsland. Dit is geen Europees, maar een Duits probleem.

Onze fractie wil alleen opvang in de eigen regio. En daar trekken we 200 miljoen euro voor uit. Saoedi-Arabië, Koeweit en Qatar - steenrijke golfstaten - doen praktisch niets. Binnen de islamitische wereld bestaat nauwelijks solidariteit.

Voorzitter, opvang in de regio betekent geen verdrinkingen in de Middellandse Zee. En hoe vreselijk het beeld ook is, het is precies zoals Bart de Wever stelde: “die dode kleuter is niet onze schuld”.

Voorzitter, tot slot, mocht het kabinet doorgaan met dit gevaarlijke beleid en niet expliciet aangeven de komst van duizenden nieuwe asielzoekers te stoppen, dan kan onze fractie niet anders dan een motie van wantrouwen indienen.

Dank u wel.