Volg Deens ontmoedigingsbeleid

Met dank overgenomen van Tweede Kamerfractie Groep-Bontes/Van Klaveren (GrBvK) i, gepubliceerd op dinsdag 8 september 2015.

Vragen van de Leden Van Klaveren en Bontes aan de minister van Buitenlandse Zaken en de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie over het Deense ontmoedigingsbeleid.

  • 1. 
    Bent u bekend met het bericht ‘Denmark puts AD in Lebanese newspapers: Dear refugees, don’t come here’*?
  • 2. 
    Hoe duidt u het ontmoedigingsbeleid van de Deense overheid?
  • 3. 
    Bent u bereid ontmoediging ook in Nederland tot onderdeel van het beleid te maken, onder andere door de toelages te versoberen en geen recreatieve cursussen meer te subsidiëren? Zo neen, waarom niet?
  • 4. 
    In hoeverre deelt u de visie van onze fractie dat ook Nederland asielzoekers actief dient te ontmoedigen door het beleid aan te scherpen en daar in de regio ook ruchtbaarheid aan te geven?
  • 5. 
    Erkent u dat de enorme integratieproblematiek die ons land kent alleen maar zal groeien door de komst van grote groepen nieuwe asielzoekers? Zo neen, waarom niet? Zo ja, waarom zet u dit onverantwoordelijke beleid dan voort?

*https://www.washingtonpost.com/rweb/world/denmark-places-an-ad-dear-refugees-dont-come-here/2015/09/07/418b9c3ae66b2a5d57db894d858d32e9_story.html