Zeg Schengen op!

Met dank overgenomen van Tweede Kamerfractie Groep-Bontes/Van Klaveren (GrBvK) i, gepubliceerd op woensdag 2 september 2015.

Voorzitter, Ronald Reagan zei ooit: “Een land dat zijn grenzen niet meer kan verdedigen is eigenlijk geen land meer.” En zoals zo vaak had hij gelijk.

Voorzitter, dat het kabinet, zelfs na de Thalys-aanslag, blijft vasthouden aan Schengen en het opengrenzenbeleid is naïef en levensgevaarlijk. Er worden, omwille van de wensdroom van sommigen van een Europese superstaat, spelletjes gespeeld met de nationale veiligheid.

Mijn fractie is van het realisme, Voorzitter. Islamitische terroristen zijn uit op de vernietiging van alles waar wij voor staan. Deze jihadisten schieten hun automatische geweren, zodra ze de kans krijgen, leeg op weerloze burgers en zouden zelfs infiltreren in vluchtelingenstromen.

Het kabinet moet Nederland beschermen. Voer daarom onmiddellijk grenscontroles in, zoals een enorme meerderheid van de bevolking wil. Zelfs binnen het huidige verdrag kan veel krachtiger worden opgetreden. Lidstaten kunnen in geval van ernstige dreiging opnieuw grenscontroles invoeren.

Voorzitter, dat hiervan geen gebruik wordt gemaakt tekent de passieve houding van dit kabinet. Waarom worden nu pas extra agenten en marechaussee op internationale treinen en stations ingezet? Die enorme terreurdreiging is toch niet van gisteren? Mijn fractie vroeg er al tijden om.

Het kabinet bedrijft visieloze politiek. Dat zeg ik niet alleen. ook AIVD-baas Bertholee en de Rekenkamer gaven dat aan na de kaalslag op de inlichtingendienst. Maar we zien deze problemen ook bij de politie en de krijgsmacht, waar bezuinigingen hun tol hebben geëist. Hier zijn geen miljoenen, maar miljarden nodig.

Ook het OM boekt te weinig resultaat, Voorzitter. Terreurverdachten lijken vaker te worden vrijgesproken dan veroordeeld. Kan de minister aangeven hoeveel jihadisten er zijn vervolgd en bestraft? Graag een reactie.

Voorzitter, het aantal Nederlandse Syriëgangers is gestegen naar liefst 210. Zij zouden nooit mogen terugkeren in ons land. Mocht het toch lukken Nederland binnen te komen dan moeten zij direct in administratieve detentie.

Verder, Voorzitter, zijn wij voor sluiting van moskeeën waar wordt opgeroepen tot geweld en voor stopzetting van buitenlandse financiering van islamitische instellingen. Tot slot willen wij een streng immigratiebeleid, naar Australisch model.

Het kabinet lijdt nog steeds aan politieke correctheid. Zij moet net als oud-VVD-leider Frits Bolkestein erkennen dat de jihad een essentieel onderdeel is van de islam.

Voorzitter, alleen met een juiste analyse kunnen we dit grote probleem oplossen. De tijd van wegkijken is nu echt voorbij.

Dank u wel.