Griekenland uit de eurozone

Met dank overgenomen van Tweede Kamerfractie Groep-Bontes/Van Klaveren (GrBvK) i, VoorNederland (VNL) i, gepubliceerd op dinsdag 23 juni 2015, 21:38.

Voorzitter, zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Een oer-Hollands spreekwoord waar men in Brussel helaas nog nooit van heeft gehoord.

Want, Voorzitter, hoe lang blijven we nog onderhandelen met de bedriegende veredelde krakersbeweging uit Athene? Wanneer komt er nu eens een einde aan het Griekse drama?

Wéér wordt er tijd gekocht, wéér komt er geen structurele oplossing, wéér blijven we aanmodderen.

Nederland schreef voor Griekenland een cheque uit van 12 miljard en staat daarnaast voor nog eens 6 miljard garant. Dat is meer dan duizend euro per Nederlander.

Datzelfde bedrag was door u, premier Rutte, niet aan de Grieken, maar aan werkend Nederland beloofd. Maar hun geld stroomt weer naar Zuid-Europa.

Voorzitter, laten we elkaar niet langer voor de gek houden. Iedereen weet wat er moet gebeuren. De oplossing is simpel.

Griekenland moet zo snel mogelijk uit de eurozone. Het corrupte en frauderende land had natuurlijk nooit tot de euro mogen toetreden.

Helaas hebben we te maken met een EU-elite die Griekenland hoe dan ook binnenboord wil houden. Het falen van Griekenland toont namelijk hun eigen falen. Dat mag natuurlijk nooit gebeuren.

Daarom zijn de belangen van Noord-Europese belastingbetalers al jarenlang ondergeschikt aan het mislukte euro-experiment. En aan het einde van de maand wordt gewoon weer ruim 7 miljard overgemaakt aan Griekenland.

Voorzitter, het einde van alle ellende is nog lang niet in zicht. Lidstaten moeten nu volgens een nieuw integratieplan van de euro-bobo’s Juncker, Tusk, Draghi, Schultz en Dijsselbloem nog meer soevereiniteit opgeven om de eurozone te redden.

Wij roepen het kabinet op om hier bij de extra Europese Top krachtig afstand van te nemen en in te zetten op een Grieks afscheid. Hoe meer armlastige landen de euro verlaten, hoe beter.

Voorzitter, de Europese Unie moet zo snel mogelijk worden ontmanteld. Hopelijk is een Grexit hiervoor de eerste stap.

Dank u wel.