Stop massale toestroom illegale immigranten

Met dank overgenomen van Tweede Kamerfractie Groep-Bontes/Van Klaveren (GrBvK) i, gepubliceerd op dinsdag 16 juni 2015.

Vragen van de Leden Bontes en Van Klaveren aan de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie en de minister van Buitenlandse Zaken over de verplaatsing van het asielzoekersprobleem.

  • 1. 
    Bent u bekend met het bericht ‘Illegalen massaal naar Nederland’*?
  • 2. 
    Erkent u het probleem, dat o.a. wordt geschetst door transportorganisaties, dat met de massale toeloop van vreemdelingen naar Nederlandse havensteden het probleem zich verplaatst vanuit ondermeer Calais?
  • 3. 
    Bent u bereid, in navolging van Calais, zo spoedig mogelijk maatregelen te treffen om te voorkomen dat we in Nederlandse havensteden Franse en Italiaanse toestanden krijgen? Zo ja, welke?
  • 4. 
    Kunt u aangeven hoeveel illegale immigranten (verstekelingen) er sinds het begin van dit jaar in Nederlandse havensteden zijn opgepakt en wat uw verwachtingen zijn ten aanzien van de rest van het jaar?
  • 5. 
    Deelt u de visie van onze fractie dat met de enorme immigratiestromen naar Europa er sprake is van een ernstige bedreiging van de openbare orde, en we in dat kader, zelfs op basis van de Schengengrenscode, opnieuw grenscontroles dienen in te voeren?
  • 6. 
    Ziet u in dat enkel het realiseren van volledige opvang in de regio een structurele oplossing biedt? Zo neen, waarom niet?

*http://m.telegraaf.nl/article/24161057/illegalen-massaal-naar-nederland