Stop toestroom asielboten

Met dank overgenomen van Tweede Kamerfractie Groep-Bontes/Van Klaveren (GrBvK) i, gepubliceerd op donderdag 11 juni 2015.

Voorzitter, zo kennen we de VVD weer. Eerst zeggen ze de EU-buitengrenzen te willen sluiten en nu wil het kabinet - geleid door een VVD-premier - duizenden extra asielzoekers opnemen.

Om Brussel tevreden te houden zijn de stoere VVD-praatjes als sneeuw voor de zon verdwenen.

De kiezer wordt weer eens bedonderd door deze totaal ongeloofwaardige partij. En de belastingbetaler mag weer opdraaien voor deze zoveelste VVD-draai. Vorig jaar gaf de belastingbetaler al bijna 870 miljoen euro uit aan de asielinstroom. Maar Rutte II vindt het nog lang niet genoeg. Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht.

Voorzitter, waarom neemt het kabinet, net als veel andere landen, geen afstand van dit krankzinnige EU-migratieplan?

Asielzoekers moeten we in de regio opgevangen en niet aanmoedigen om naar Europa te komen. Sinds begin dit jaar zijn al meer dan 100.000 migranten binnengekomen. Miljoenen mensen staan klaar om de oversteek te maken. We kunnen deze toestroom niet meer aan.

Voorzitter, zo zien we al dat IS-terroristen infiltreren op de ontelbare migrantenboten die Europa proberen te bereiken. Hiermee wordt het asielprobleem ook een bedreiging voor onze nationale veiligheid.

We moeten alles uit de kast halen om te voorkomen dat asielzoekers voet op Europese bodem zetten. De Australische aanpak, niet opvangen, maar terugsturen. Maar zoals altijd doet de EU juist het tegenovergestelde.

Zo dient FRONTEX niet als grensbewaker, maar als gratis veerdienst. Ook de zeeblokkade zal asielzoekers niet terugsturen, maar een lift geven naar Europa. Hoe meer fregatten op deze wijze worden ingezet, hoe meer asielzoekers binnen zullen komen. Terroristen maken dankbaar gebruik van onze politiek correcte gastvrijheid.

Voorzitter, we moeten ook helemaal niet wachten op een VN-mandaat, maar nu al krachtig militair ingrijpen. Rondom de Libische kust moeten mensensmokkelaars en hun boten meteen worden uitgeschakeld. Waarom duurt het allemaal zo lang?

Europa heeft de dure plicht om te voorkomen dat IS-terroristen in asielboten stappen. Gecreëerde veiligheidsstroken kunnen daarnaast dienen als safe havens. Op die manier beschermen we tegelijkertijd zowel asielzoekers als onze eigen bevolking.

Voorzitter, dat Nederland geen fregatten meer beschikbaar heeft, laat zien dat Defensie zo snel mogelijk veel meer geld moet krijgen. Maar VVD en PvdA bevorderen liever de Afrikaanse economie met 50 miljoen extra dan fors te investeren in onze veiligheid.

Voorzitter, dit kabinet moet zijn roze bril afzetten, de realiteit onder ogen zien en daadkracht tonen.

Dank u wel.