Europalezing: speech Jonathan Holslag staat online

dinsdag 18 november 2014

DEN HAAG (PDC i) - De speech van Jonathan Holslag tijdens de 13e Europalezing is online verschenen. De Europalezing werd dit jaar gehouden op 28 oktober in de Kloosterkerk in Den Haag ten overstaande van bijna 500 aanwezigen. 

Professor Internationale Betrekkingen Jonathan Holslag sprak samen met Vaira Vike-Freiberga, voormalig president van Letland, over het thema 'Vrede en Veiligheid in Europa'. Tom de Bruijn, wethouder in Den Haag, vervulde de rol van moderator tijdens de lezing.

Holslag waarschuwde in zijn speech voor de negatieve gevolgen die het verlies van welvaart in Europa met zich meebrengt voor de Europese veiligheid. Onzekerheid in de internationale politiek zorgt voor de opkomst van nationalisme en protectionisme. Europa heeft een nieuw groeimodel nodig om niet ten onder te gaan in deze turbulente tijden, maar er juist sterker uit te komen. 

De speech van Jonathan Holslag, een video-impressie en foto's van de Europalezing 2014 zijn reeds online verschenen. De speech van Vaira Vike-Freiberga verschijnt binnenkort.