Doe mee met de wedstrijd: ''Travel Champion Europe''

donderdag 26 mei 2011

DEN HAAG (PDC i) - Van 13 t/m 27 augustus wordt Travel Champion Europe gehouden. Gedurende twee weken reizen teams door heel Nederland. De winnaar is degene die op de meest duurzame en impactvolle manier reist en zijn reis op creatieve wijze linkt met de rol die de EU i speelt in Nederland. De eerste reiskampioen van Nederland wint €5.000,-!

Op dit moment kunnen teams zich inschrijven om mee te doen aan deze reiswedstrijd waarmee aandacht wordt gevraagd voor de bijdragen van de Europese Unie aan Nederland. De opdracht aan de teams is dan ook om minimaal één project te bezoeken in iedere provincie dat door Europa financieel wordt ondersteund.

Reizigers behalen o.a. punten door origineel te zijn in de keuze van de projecten die ze bezoeken, de keuze van vervoersmiddelen en de verschillende manieren van overnachten. Ook wordt in het eindoordeel van de jury meegenomen hoeveel volgers ze hebben gegenereerd en geïnformeerd (denk aan blogs, foto's en filmpjes).

Tijdens de finale op 3 september wordt de "beste reiziger" gekozen met behulp van een deskundige jury en wordt tevens het "beste project" gekozen uit de verschillende door de EU gefinancierde projecten. Daarnaast zullen er presentaties zijn, een EU-debat, informatie over (reizen binnen) de EU maar vooral ook veel theater, dans en muziek!

Bij Nederlanders is er weinig bekend over wat de Europese Unie doet in eigen land. Toch zijn er honderden projecten die variëren van kunstprojecten en musea tot kwekerijen en windmolens, sociale werkplaatsen en nul-erergie-huizen die worden ondersteun met geld van de EU.

Zoals o.a. bleek uit de lage opkomst bij de verkiezingen van het Europese parlement i varieert de houding van de Nederlander tegenover de EU van ongeïnteresseerd tot afwijzend. Deze wedstrijd brengt de rol van de Europese Unie in Nederland op een positieve en originele wijze in beeld.

Van de teams (van twee personen) die zich de komende maand inschrijven op www.travelchampion.eu worden er uiteindelijk 12 geselecteerd. Deze krijgen elk € 500,- reisgeld mee. Het geheel wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Europese Unie en georganiseerd door de JoHo Foundation. De finale wordt georganiseerd in het "World Experience Center " in Den Haag.

Meer informative en contact:

Travel Champion Europe, organisatie: JoHo Foundation.

Sofie Poorthuis

Paviljoensgracht 18, 2512 BP Den Haag

088-3214567 info@travelchampion.eu

www.travelchampion.eu